Aceasta este o întrebare la care nu ar fi rugat de fructe. Fructul este dulce. Ne plac lucrurile dulce. Ne place să mănânce fructe. Dar legumele pot fi amare, şi în afară de morcovi şi cartofi dulci, acestea nu sunt, în general, dulce. Cum se face, atunci, că am venit să mănânce legume? Parţial, aceasta este "hardwired" în noi. Din motive de eficienţă bun organism.
Practic, suntem o linie evolutivă de la un grup de mamifere care, de la aproximativ 65 de milioane de ani până la aproximativ 50 de milioane de ani în urmă au fost mici, insectivore, dar care a evoluat pentru a umple copac top de legume-materie (frunze, fructe, seminte de copac, sau în amestec diete bazate pe vegetaţie) mâncând nişe, în timp ce mănâncă încă insecte ori de câte ori am putut (cimpanzei, Orang-utans, gorile, Gibbons, şi siamang - toate maimuţe - insecte mananca).
Gorile, probabil, ramificat mai devreme de la linia de maimuţă umană ancestrală şi aşa mai departe modul lor de viaţă ne oferă perspective mai puţine în strămoşi nostru (s-au dus, probabil, modul lor separate aproximativ 8 milioane de ani în urmă). gorilele de munte, în special, sunt în primul rând mancatori de frunze, consumă cantităţi mari de pregnant tulpini, muguri, frunze şi muguri. Aceste alimente sunt scăzute în densitatea de energie, şi gorilele au să mănânce o mulţime de material vegetal pentru a răspunde nevoilor lor de energie. Ele sunt acum destul de mancatorii de specialitate vegetaţie.
Cimpanzeii, care au mai recent deviat de la linia noastra ancestrala (în general, estimate la aproximativ 4,5 milioane de ani), sunt mult mai probabil să reflecte cel puţin o parte din preferinţele noastre alimentare ancestrale. Cimpanzeii nu par a tolera alimente extrem de fibroase, precum gorilele. Ei mesteca frunze într-o wadge "", şi apăsaţi wadge împotriva dintii lor pentru a extrage piesele suculente, apoi scuipa reziduul fibros. Chimps prefera insecte şi carne în cazul în care este disponibil în mediul lor, dar în lor (în principal) mediu pădure aceasta nu este de obicei disponibil piths suculente -. atent cojit a exteriorului dur - flori, fructe, muguri, iar frunzele sunt pilonul (în jur de 95%) din dieta lor, cu insecte, ouă, carne de maimuţă şi oportunist aruncat în ca şi atunci când disponibile.
Chiar omnivory limitată este o trasatura conservatoare adaptive, şi chiar în maimuţele mari, care au pus "toate ouăle într-un coş evolutiv", ca să spunem aşa, şi păstreze capacitatea şi dorinţa de a mânca insecte (şi ouă!).
Noi mâncăm legume, deoarece, în timp ce noi exploata intensiv de proteine animale bazate pe sol şi linia de coastă şi grăsimi, împărtăşim cantităţi masive de profilul nostru genetic cu alimente noastre de plante legate de subzistenţă maimuţelor (unii oameni de stiinta afirma similitudinile genetice sunt atât de copleşitor de mare, încât cimpanzeii, maimuţă genetic "cel mai apropiat" la noi, ar trebui să fie clasificate ca fiind o specie de om), şi, prin urmare, suntem genetic "programat" pentru a exploata plante alimentare, ca parte a capacităţilor de primate omnivor.
Chiar şi de stadiul australopithecine în linia evolutiei noastre, ne lipsea un fel de configurare molar de a face cu vegetaţie foarte puternic. Dar am avut un fel de forma maxilarului, care ar putea face o mulţime de mestecat pe produsele alimentare moderat ferm şi fibroase - cum ar fi şopârle, lăcuste, pasari pentru copii, şi a plantelor "organelor subterane de stocare" - tuberculi, rădăcini, cepe, bulbi - soft nou tulpini, muguri imature flori, frunze cărnoase baze, muguri noi licitaţii, seminte de copac (o dată deschis cu pietre), ciuperci, şi gingiile salcam. Mărcile microscopice purta pe dinti Australopithecus afarensis din fata sunt foarte asemănătoare cu cele de pe dintii din fata babuin - sugestive de un aport de foarte similare selectate, muguri de nutrienti densa, becuri, şi frunze.
intestin noastra a devenit general mai scurte, dar cu o creştere în proporţie dedicată intestinului subtire (în cazul în care alimente bogate in nutrienti, cum ar fi carne sunt tratate la şi absorbit) pentru a fi în măsură să se ocupe de alimente nutritive densitate mai mare de ţărm şi de vânătoare. Preţul de un intestin scurt este digestie mai puţin eficientă de materii vegetale, cum nu există spaţiu suficient pentru flora necesare pentru a ajuta la micro-l rupe în jos (de sex feminin a speciei noastre se spune să aibă un intestin mai mult decât bărbaţii. Acesta este un interesant speculaţii dacă aceasta este o adaptare evolutivă la consumul de alimente vegetale, mai mult decât bărbaţii, şi dacă acest lucru explică diferenţa în "producţia de gaze intestinale" între bărbaţi şi femei femei au curajul de legume mai eficiente).
Pentru că ne-am luat omnivory mult mai mult decât orice animal legate de alte, şi poate trăi destul de bine pe o carne aproape exclusivă şi dieta bogata in grasimi, dacă am avut de a, nu înseamnă că ne putem abandona pentru totdeauna plante mananca. Plantele sunt "puteri" de numeroase şi complexe "îmbunătăţirea vieţii compuşi", iar noi aproape instinctiv "ştie" că avem nevoie de ei. În cazul în care sentimentul nostru de gust nu a fost complet distrus şi denaturată de către forţele culturale ale dietei noastre urbane "moft", ne simţim uneori o pofta de "ierburi amare", si cauta-le. S-ar putea fi ecou îndepărtat de "medicament de sine", instinctiv, sau poate, "regulament biochimice de sine", în acest sentiment.
Legumele sunt un element important - parte din nisa "generalist" evolutiei noastre, în care o sursă sigură de carbohidraţi al bulbi şi rădăcini (seminţe şi anumite) a acţionat ca asigurare împotriva eşec în valoare de mare, dar mult mai incert vanatoare - probabil cheie. Pe partea de sus de acest lucru, oamenii au nevoie de mult mai multă energie pentru a alimenta creierul nostru decât oricare alte primate - in jur de 300 kcal atunci când în repaus, şi trebuie să fie sub formă de glucoză, pentru că aceasta este de combustibil ruleaza pe creier. Această cerinţă poate fi îndeplinită de energie relativ usor cu unele rădăcini şi tuberculi, în funcţie de conţinutul de carbohidraţi din anumite specii. În unele privinţe, noi ar trebui să ia în considerare, probabil, rădăcini şi tuberculi ca un element major alimentar, într-o clasă separată de verdeturi, muguri, boboci, si flori.
Practic, suntem o linie evolutivă de la un grup de mamifere care, de la aproximativ 65 de milioane de ani până la aproximativ 50 de milioane de ani în urmă au fost mici, insectivore, dar care a evoluat pentru a umple copac top de legume-materie (frunze, fructe, seminte de copac, sau în amestec diete bazate pe vegetaţie) mâncând nişe, în timp ce mănâncă încă insecte ori de câte ori am putut (cimpanzei, Orang-utans, gorile, Gibbons, şi siamang - toate maimuţe - insecte mananca).
Gorile, probabil, ramificat mai devreme de la linia de maimuţă umană ancestrală şi aşa mai departe modul lor de viaţă ne oferă perspective mai puţine în strămoşi nostru (s-au dus, probabil, modul lor separate aproximativ 8 milioane de ani în urmă). gorilele de munte, în special, sunt în primul rând mancatori de frunze, consumă cantităţi mari de pregnant tulpini, muguri, frunze şi muguri. Aceste alimente sunt scăzute în densitatea de energie, şi gorilele au să mănânce o mulţime de material vegetal pentru a răspunde nevoilor lor de energie. Ele sunt acum destul de mancatorii de specialitate vegetaţie.
Cimpanzeii, care au mai recent deviat de la linia noastra ancestrala (în general, estimate la aproximativ 4,5 milioane de ani), sunt mult mai probabil să reflecte cel puţin o parte din preferinţele noastre alimentare ancestrale. Cimpanzeii nu par a tolera alimente extrem de fibroase, precum gorilele. Ei mesteca frunze într-o wadge "", şi apăsaţi wadge împotriva dintii lor pentru a extrage piesele suculente, apoi scuipa reziduul fibros. Chimps prefera insecte şi carne în cazul în care este disponibil în mediul lor, dar în lor (în principal) mediu pădure aceasta nu este de obicei disponibil piths suculente -. atent cojit a exteriorului dur - flori, fructe, muguri, iar frunzele sunt pilonul (în jur de 95%) din dieta lor, cu insecte, ouă, carne de maimuţă şi oportunist aruncat în ca şi atunci când disponibile.
Chiar omnivory limitată este o trasatura conservatoare adaptive, şi chiar în maimuţele mari, care au pus "toate ouăle într-un coş evolutiv", ca să spunem aşa, şi păstreze capacitatea şi dorinţa de a mânca insecte (şi ouă!).
Noi mâncăm legume, deoarece, în timp ce noi exploata intensiv de proteine animale bazate pe sol şi linia de coastă şi grăsimi, împărtăşim cantităţi masive de profilul nostru genetic cu alimente noastre de plante legate de subzistenţă maimuţelor (unii oameni de stiinta afirma similitudinile genetice sunt atât de copleşitor de mare, încât cimpanzeii, maimuţă genetic "cel mai apropiat" la noi, ar trebui să fie clasificate ca fiind o specie de om), şi, prin urmare, suntem genetic "programat" pentru a exploata plante alimentare, ca parte a capacităţilor de primate omnivor.
Chiar şi de stadiul australopithecine în linia evolutiei noastre, ne lipsea un fel de configurare molar de a face cu vegetaţie foarte puternic. Dar am avut un fel de forma maxilarului, care ar putea face o mulţime de mestecat pe produsele alimentare moderat ferm şi fibroase - cum ar fi şopârle, lăcuste, pasari pentru copii, şi a plantelor "organelor subterane de stocare" - tuberculi, rădăcini, cepe, bulbi - soft nou tulpini, muguri imature flori, frunze cărnoase baze, muguri noi licitaţii, seminte de copac (o dată deschis cu pietre), ciuperci, şi gingiile salcam. Mărcile microscopice purta pe dinti Australopithecus afarensis din fata sunt foarte asemănătoare cu cele de pe dintii din fata babuin - sugestive de un aport de foarte similare selectate, muguri de nutrienti densa, becuri, şi frunze.
intestin noastra a devenit general mai scurte, dar cu o creştere în proporţie dedicată intestinului subtire (în cazul în care alimente bogate in nutrienti, cum ar fi carne sunt tratate la şi absorbit) pentru a fi în măsură să se ocupe de alimente nutritive densitate mai mare de ţărm şi de vânătoare. Preţul de un intestin scurt este digestie mai puţin eficientă de materii vegetale, cum nu există spaţiu suficient pentru flora necesare pentru a ajuta la micro-l rupe în jos (de sex feminin a speciei noastre se spune să aibă un intestin mai mult decât bărbaţii. Acesta este un interesant speculaţii dacă aceasta este o adaptare evolutivă la consumul de alimente vegetale, mai mult decât bărbaţii, şi dacă acest lucru explică diferenţa în "producţia de gaze intestinale" între bărbaţi şi femei femei au curajul de legume mai eficiente).
Pentru că ne-am luat omnivory mult mai mult decât orice animal legate de alte, şi poate trăi destul de bine pe o carne aproape exclusivă şi dieta bogata in grasimi, dacă am avut de a, nu înseamnă că ne putem abandona pentru totdeauna plante mananca. Plantele sunt "puteri" de numeroase şi complexe "îmbunătăţirea vieţii compuşi", iar noi aproape instinctiv "ştie" că avem nevoie de ei. În cazul în care sentimentul nostru de gust nu a fost complet distrus şi denaturată de către forţele culturale ale dietei noastre urbane "moft", ne simţim uneori o pofta de "ierburi amare", si cauta-le. S-ar putea fi ecou îndepărtat de "medicament de sine", instinctiv, sau poate, "regulament biochimice de sine", în acest sentiment.
Legumele sunt un element important - parte din nisa "generalist" evolutiei noastre, în care o sursă sigură de carbohidraţi al bulbi şi rădăcini (seminţe şi anumite) a acţionat ca asigurare împotriva eşec în valoare de mare, dar mult mai incert vanatoare - probabil cheie. Pe partea de sus de acest lucru, oamenii au nevoie de mult mai multă energie pentru a alimenta creierul nostru decât oricare alte primate - in jur de 300 kcal atunci când în repaus, şi trebuie să fie sub formă de glucoză, pentru că aceasta este de combustibil ruleaza pe creier. Această cerinţă poate fi îndeplinită de energie relativ usor cu unele rădăcini şi tuberculi, în funcţie de conţinutul de carbohidraţi din anumite specii. În unele privinţe, noi ar trebui să ia în considerare, probabil, rădăcini şi tuberculi ca un element major alimentar, într-o clasă separată de verdeturi, muguri, boboci, si flori.