Alimentele BIO ofera mai multe beneficii pentru organism

Alimentele BIO pot fi considerate ca sunt mai bune si mai sanatoase, nu numai pentru consumatori, ci şi pentru mediu. Alimentele BIO sunt considerate a fi mai bogate in nutrienti decat produsele obtinute prin practici agricole moderne.

Dr. David Thomas, un medic şi cercetător, a studiat şi comparat in SUA evolutia continutului unor substante nutritive din mai multe tipuri de fructe si legume. Aceste evolutii au fost publicate pentru prima data de catre guvernul SUA în anul 1940 şi din nou în 2002. Dr. Thomas a observat o tendinţă care prezinta declinul în calitatea nutritivă a fructelor şi legumelor produse prin practici agricole moderne în ultimele decenii. Datorita cercetarilor sale Dr. Thomas a pus următoarea întrebare, "De ce este trebuie să mănânci patru morcovi pentru a obtine aceeasi cantitate de magneziu, ca şi cum aţi fi mancat un singur morcov în anul 1940?"

Un studiu publicat in Jurnalul de Nutritie Aplicata a prezentat o lista de multe substanţe nutritive care par să fie modificate pe baza modului în care sunt crescute fructele si legumele respective. Studiul a analizat la mai multe produse BIO: mere, pere, cartofi, grâu, porumb şi a comparat nivelurile de anumiţi nutrienţi, în raport cu produsele disponibile pe piaţă obtinute prin practici agricole moderne. Studiul prezinta faptul ca macronutrienţi s-au găsit la niveluri de pana la 78% mai mari in alimentele BIO. Asemenea, studiul a aratat ca si calciul se găseşte la un nivel de 63% mai mare în produsele alimentare BIO şi magneziul este găsit la un nivel de 138% mai mare în produsele alimentare BIO. Alte studii au demonstrat că utilizarea pesticidelor poate modifica, de asemenea, nivelurile de anumite vitamine, inclusiv vitaminele B, vitamina C, beta-caroten din fructe şi legume reducand concentratia acestor vitamine atat de necesare pentru organism.

Afacerea Life Care

Postări populare