1. Supă cremă de dovleac
Ingrediente
1 ceapă tăiată mărunt
2 linguriţe de unt
2 căţei de usturoi
1 linguriţă de ghimbir proaspăt răzuit
2 linguri de curry
2 linguriţe de sare de mare
1 linguriţă pudră de chilli
500 grame de dovleac din conservă, congelat sau proaspăt
5-6 căni cu apă plată.
Se căleşte foarte puţin ceapa în unt până când se înmoaie, după care se adaugă
usturoiul, ghimbirul şi curry.
Apoi se adaugă sarea, apa şi dovleacul.
Se lasă pe foc mic sub capac aproximativ 30 de minute, după care se mixează în
blender.
2. Pilaf de quinoa
În loc de orez, Dr. Oz recomandă folosirea unei alte cereale - quinoa. Aceasta
are un conţinut ridicat de proteine.
Ingrediente
1 cană cu quinoa
2 căni cu apă sau supă de pui
1 cană cu boabe de mazăre congelată
1 lingură cu rozmarin proaspăt sau uscat
2 linguri cu smântână cu mai puţină grăsime
sare de mare
piper.
Se fierbe quinoa în apă, până ce aceasta absorabe aproape tot lichidul. Se
încorporează celelalte ingrediente şi se mai lasă pe foc câteva minute.
3. Prăjitura care arde grăsimile
Ingrediente
1 cană cu pudră de cacao
1/4 linguriţă cu piper Cayenne
2 linguriţe cu scorţişoară
1/2 cană cu lapte degresat
1 cană cu stafide
1 cană cu fulgi de ovăz.
Se amestecă în robotul de bucătărie cacaua, piperul Cayenne ,
scorţişoara, laptele şi stafidele până vei obţine o pastă cremoasă. Adaugă
fulgii de ovăz şi porneşte robotul doar puţin cât să încorporeze fulgii în
pasta formată. Se pune amestecul într-o caserolă, se nivelează cu mâinile şi se
lasă la frigider până se întăreşte.
