Alimente care te protejeaza impotriva cancerului


După ce au efectuat mai multe cercetări, oamenii de știință de la Institutul Weizmann din Israel au descoperit care sunt alimentele care oferă protecție împotriva cancerului: soia, mazărea, porumbul și brânza cu mucegai.


Specialiștii susțin că aceste produse conțin în cantitate mare compusul numit spermidină, recunoscut pentru proprietățile de prevenire a cancerului, a bolii Alzheimer și Parkinsonului.

Cercetătorii sunt de părere că această substanță ajută la reglarea ritmului circadian și oferă protecție împotriva mai multor probleme de sănătate.

În urma studiilor, efectuate pe cobai în laborator, oamenii de știință au observat că reducerea nivelului de poliamine, compus care se găsește în celulele din organism, poate perturba ritmul biologic al organismului, ceea ce crește și riscul de apariție a mai multor boli.

Aceste efecte negative pot fi inversate dacă persoana include în dietă alimente precum mazărea, soia, porumbul și brânza albastră (cea cu mucegai).


„Descoperirea demonstrează că există o legătură directă între ritmul circadian, metabolism și predispoziția pentru unele afecțiuni. Alterarea acestei legături poate face ca persoana să fie vulnerabilă în fața mai multor afecțiuni, printre care cancerul, Parkinsonul, Alzheimerul, dar și celelalte care sunt provocate de procese inflamatorii“, a afirmat Gad Asher, autorul studiului și medic în cadrul Institutului Weizmann.

Afacerea Life Care

Postări populare