După ce au efectuat mai multe cercetări, oamenii de știință
de la Institutul Weizmann din Israel au descoperit care sunt alimentele care
oferă protecție împotriva cancerului: soia, mazărea, porumbul și brânza cu
mucegai.
Specialiștii susțin că aceste produse conțin în cantitate
mare compusul numit spermidină, recunoscut pentru proprietățile de prevenire a
cancerului, a bolii Alzheimer și Parkinsonului.
Cercetătorii sunt de părere că această substanță ajută la
reglarea ritmului circadian și oferă protecție împotriva mai multor probleme de
sănătate.
În urma studiilor, efectuate pe cobai în laborator, oamenii
de știință au observat că reducerea nivelului de poliamine, compus care se
găsește în celulele din organism, poate perturba ritmul biologic al
organismului, ceea ce crește și riscul de apariție a mai multor boli.
Aceste efecte negative pot fi inversate dacă persoana
include în dietă alimente precum mazărea, soia, porumbul și brânza albastră
(cea cu mucegai).
„Descoperirea demonstrează că există o legătură directă
între ritmul circadian, metabolism și predispoziția pentru unele afecțiuni.
Alterarea acestei legături poate face ca persoana să fie vulnerabilă în fața
mai multor afecțiuni, printre care cancerul, Parkinsonul, Alzheimerul, dar și
celelalte care sunt provocate de procese inflamatorii“, a afirmat Gad Asher,
autorul studiului și medic în cadrul Institutului Weizmann.
sursa: www.life-carebio.com
