Hrana ta se bazează mult pe vegetale şi ţi-e teamă de
carenţa de proteine? Iată ce trebuie să mănânci pentru ca organismul să nu simtă
lipsa cărnii.
Soia
Este alimentul adorat de vegetarieni pentru că este foarte
bogat în proteine. Se găseşte în numeroase alimente, dintre care laptele de
soia, pasta de soia şi tofu, dar este adăugată uneori şi în alimente precum
pâinea, cerealele şi produsele pe bază de carne.
Tot mai mulţi oameni au început să adauge produsele pe bază
de soia în dieta lor, ca urmare a beneficiilor pe care aceasta le aduce asupra
sănătăţii. Soia reduce colesterolul şi scade riscul apariţiei unei boli
cardiace şi este o sursă importantă de proteine, fibre, vitamine din complexul
B şi acizi graşi de tip omega 3.
Nuci, migdale şi seminţe
Pentru a nu avea de suferit, trebuie să mâncăm nuci, alune,
migdale, fistic, seminţe, care sunt bogate în proteine şi grăsimi de origine
vegetală. Nutriţioniştii ne sfătuiesc să mâncăm zilnic până la 40-50 de grame
de alune, nuci sau fistic. Le putem combina, dar nu trebuie să depăşim această
cantitate, pentru că fructele oleaginoase îngraşă.
Cereale
Ovăzul este cel mai hrănitor dintre toate cerealele. Fulgii
şi făina integrală de ovăz sunt recomandate în diferite probleme de sănătate,
de la insomnii, dureri de cap şi până la anemii, gută, dislipidemii. Ovăzul ne
furnizează la fel de multe proteine ca şi grâul, 6-9% grăsimi şi 60%
carbohidraţi.
Spirulină
Spirulina este un tip de algă. Ea este considerată o sursă
de proteină completă pentru că mai mult de jumătate din conţinutul ei îl
reprezintă aminoacizii (cei care stau la baza proteinelor). E o bogată sursă de
nutrienţi, inclusiv complexul de vitamine B, beta-caroten, vitamina E,
carotenoizi, mangan, zinc, cupru, fier, seleniu.
sursa: www.life-carebio.com
