Beneficiile pentru sanatate oferite de morcovi

În mod natural dulce, delicios și crocant, morcovii sunt adăugate sanatoase pe care le puteți face pentru a lista de legume in dieta ta. Într-adevăr, aceste legume rădăcinoase vin cu compuși de sănătate beneficiază sănătoase, cum ar fi beta-caroteni, falcarinol, vitamina A, minerale și antioxidanți în cantități ample. 
Punct de vedere botanic ei sunt taproots fac parte din familia Apiaceae sau umbelifer de genul; Daucus. Denumirea stiintifica: Daucus carota. Ceilalți membri apropiați Apiaceae includ pastarnac, patrunjel, marar, chimen, etc
Plantă morcov este cultivată în întreaga lume pentru radacina ei prețuită. Este bienale și poartă flori în al doilea an de viață. Cu toate acestea, în general, planta întreagă este recoltat mult prematur fără să așteptați pentru Bloom când rădăcină ajunge la aproximativ un centimetru în diametru, de licitație și suculent. 
Morcovi varia foarte mult în culoare și formă în funcție de tipurile de soiuri. În general, taproots orientale sunt lungi, oferind plat capăt superior cu conic, coada ca, capetele inferioare. Acestea sunt culturi sezonul de iarnă în multe părți ale Asiei. 
Morcovi europene, pe de altă parte, au capetele mai rotunjite, cu corpul aproape cilindric. În plus, european-varietate dispun de culoare portocaliu strălucitor în contrast cu sofranul soiuri asiatice colorate.
Beneficiile pentru sanatate oferite de morcovi:
Morcovi dulci și crocante sunt în special bogate în antioxidanți, vitamine si fibre dietetice. Ele oferă doar 41 de calorii la 100 g, cantitate neglijabilă de grasimi si colesterol. 
Ele sunt sursa extrem de bogata de caroten și vitamina A. 100 g morcov proaspăt conține 8285 micrograme de beta-caroten și 16706 UI de vitamina A. Studiile au constatat ca flavonoide din morcovi ajuta la protejarea de piele, pulmonar si cancer la cavitatea bucala. 
Caroteni se transformă în vitamina A în ficat. Beta-carotenul este carotenul majoră, care este prezent în aceste rădăcini. Beta carotenul este unul din puternic anti-oxidant natural, care ajută la protejarea corpului de oxigen liberi prejudiciu radical. În plus, ea are, de asemenea, toate funcțiile de vitamina A, cum ar fi mentinerea stare buna de sanatate a ochilor, de reproducere (productia de sperma), menținerea integrității epiteliale, creștere și dezvoltare. 
Morcovii sunt bogate în poli-acetilenă antioxidant, falcarinol. Studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Newcastle pe animale de laborator a constatat că falcarinol în morcovi poate ajuta la lupta impotriva cancerului, prin distrugerea celulelor pre-canceroase in tumori. 
Rădăcini proaspete sunt, de asemenea, bune de vitamina C; furniza aproximativ 9% din DZR. Vitamina C este solubila in apa antioxidant. Acesta ajută organismul să mențină tesut conjunctiv sanatos, dintilor si gingiilor. Proprietății sale anti-oxidant ajuta organismul uman proteja de boli si tipuri de cancer de baleiaj acțiune pe radicalii liberi. 
In plus, ele sunt deosebit de bogate în multe grupări B-complex de vitamine, cum ar fi acidul folic, vitamina B6 (piridoxină), tiamina, acid pantotenic, etc, care acționează în calitate de co-factori pentru enzime timpul metabolismului substratului în organism . 
Mai mult, asemenea, ei compun niveluri sănătoase de minerale precum cupru, calciu, potasiu, mangan și fosfor. Potasiul este o componenta importanta a celulelor si fluidelor corpului care ajuta la controlul ritmului cardiac și a tensiunii arteriale, prin contracararea efectelor de sodiu. Manganul este folosit de corp ca un co-factor pentru enzima antioxidanta, superoxid dismutaza.

Afacerea Life Care

Postări populare